DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
STERLIN 40,6534 % 0.01
FRANG 35,7427 % 0.57
ALTIN 2.393,53 % -0,14
BITCOIN 63.682,49 -0.333

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

SON DAKİKA | Türkiye Aydın Battal’ı ve şiirini konuşuyor! Köyünde seçilemedi gönüllerin muhtarı oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
SON DAKİKA | Türkiye Aydın Battal’ı ve şiirini konuşuyor! Köyünde seçilemedi gönüllerin muhtarı oldu

Son dakika haberi… Kırşehir’in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde çobanlık yapan Aydın Battal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde köyünden muhtar adayı oldu. 300 haneli 4 muhtar adayının yarıştığı seçimlerde muhtar adayı Battal, 29 oy alarak yarışan muhtar adayları arasında en az oy alarak sonuncu sırada yer aldı. Aydın Battal, kendisine akrabalarının da oy vermediğini ve istemediğini belirterek sitem dolu yazdığı ve seslendirdiği şiiri sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’nin konuştuğu muhtar adayı A Haber’de

“SİYASİ BURADA BIRAKIYORUM”

Seçimleri kaybeden muhtar adayı, Battal A Haber’e açıklamalarda bulundu. Batta canlı yayında şunları söyledi:

“Seçim bittikten sonra bir allahın kulu kapımı çalmadı bide onlar bana küstü muhtar adayı olup şiir yazdığım için. Benim pişmanlığım dostlarımın gözünde ki değerimden kaynaklı. Aday olup kaybettiğime asla pişman değilim bana oy verip beni destekleyen herkesten özür dilerim onları böyle bir duruma soktuğum için. İnsanların dostlarımın gerçek yüzünü gördüm.”Siyaseti burada bitiyorum defter ve kalem ile haşır neşir olacağım. Benim işim değil bu. Şiir yazmaya da son nefesime kadar devam edeceğim.

Ben bir ameliyat geçirdim diz kapağından ve doktor çalışamazsın dedi bende baktım seçim geliyor köylülere de durumu izah ettim. Yanıma belirlediğiniz insanları aza yazalım ben iyileşip çalışınca mahkeme kararıyla istediğiniz aza adayına mührü veririm dedim. Beni üzen durum bu yoksa iki yiğit çıkmış meydana biri kazanacak zaten.”

Battal, sitemini sosyal medyadan paylaştığı şu şiirle dile getirmişti:

Garibanlık, fakirlik ve şiir…

Okumda mı yayımda mı bilmiyorum. Saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var, ben kör müyüm, görüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Çekil dedi bu yarışta kimin var? Kime içirecek çayın suyun var? Aklı kesse beni köyden de kovar. Akrabam, dostlarım istemedi ilk önce beni.

Ben köyüme kötü falan diyemem. Köyümü tek kalemde silemem. Mahallem, köylüm istemedi ilk önce beni.

Çoban dedi, muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dedi, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Sanki rakiplerim uzay bilimci. Benim gibi aynı köylü bilinci. Varsın onlar olsun en baş birinci. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Acıyormuş bana fakir diye. Her yere gidemezsin topalsın diye. Beni fakir görme bu kibir niye? Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Umudum tükendi hayalim bitti. Dünya, gücün Aydın’a yetti. Zaten izlemiyorum o film bitti. Mahallem köylüm istemedi ilk önce beni. Baldızım, bacanağım, Homurlu istemedi ilk önce beni.

YORUM YAP