DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
STERLIN 40,6534 % 0.01
FRANG 35,7427 % 0.57
ALTIN 2.393,53 % -0,14
BITCOIN 63.974,26 0.46

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

AKP’liler itiraz etmişti… İşte İstanbul’da iki ilçede son durum!

Yayınlanma Tarihi : Google News
AKP’liler itiraz etmişti… İşte İstanbul’da iki ilçede son durum!

İstanbul’da yerel seçimlerle ilgili itiraz süreci devam ediyor. CHP adaylarının yarışı önde bitirdiği Gaziosmanpaşa’da yeniden sayım süreci devam ediyor. 

CHP örgütü seçim yarışının kıyasıya geçtiği Arnavutköy, Ümraniye ve Fatih ilçeleri için İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptı, Pendik ve Bahçelievler için de bugün başvuru yapılacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dün akşam saatlerinde CHP Meclis Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Milletvekili Turan Taşkın Özer ve Parti Meclis üyeleriyle birlikte oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu’na gitmişti.

Çıkışta partililere seslenen Çelik “Şu ana kadar 301 sandık sayıldı. Hakan Bahçetepe 945 oyla önde. Gaziosmanpaşa’da sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Sürecin sıkı takipçisiyiz. Hakan Bahçetepe, Gaziosmanpaşa’nın  belediye başkanıdır” demişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beykoz’da CHP adayı Alaattin Köseler’in seçimi kazandığının kesinleştiğini açıkladı.

Çelik’in açıklaması şöyle:

-YSK’ya yaptığımız itiraz kabul edildi, Beykoz’da il seçim kurulunun yeniden sayım kararı YSK tarafından kaldırıldı.

-Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler’in mazbatasını almasının önünde hiç bir engel kalmadı!

-Gaziosmanpaşa’da sayım devam ediyor. Bahçelievler, Pendik, Ümraniye, Arnavutköy ve Bahçelievler’de itirazlarımız devam ediyor. Sürecin titizlikle takipçisiyiz!

Gaziosmanpaşa’da CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 40,45 oy oranı ile seçimi kazanmıştı…

Beykoz’da ise CHP Adayı Alaattin Köseler yüzde 45.87 oyla seçimi kazanırken, AKP Adayı Murat Aydın ise yüzde 44.91 oyla ikinci sırada yer almıştı. 

YORUM YAP